Ga terug
+ koekjes
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Lieve monster koekjes

Geen fan van een griezelige Halloween? Je kun het ook veel liever maken, kijk maar eens naar deze lieve monster koekjes! Ik leg uit hoe je ze maakt!
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • Vierkante koekjes van ongeveer 5cm (suikerkoekjes of chocolade suikerkoekjes)
  • Royal Icing (recept)
  • 5x spuitmondje #2 (Wilton)
  • 1x spuimondje #1 (Wilton)
  • 6 spuitzakken + adapters
  • zwarte parels (of zelfgemaakte royal icing oogjes)

Deze kleuren icing heb je nodig

  • wit
  • roze = Americolor deep pink
  • geel = Wilton Golden Yellow
  • blauw = Wilton Royal Blue
  • groen =Americolor mint green
  • zwart = Americolor super black

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Breng eerst de eerste laag icing aan in kleur naar keuze. Spuit eerst de buitenste lijn en vul daarna gelijk het oppervlak op.
  • Als je kant en klare icing oogjes hebt, leg je die op de icing terwijl die nog nat is. Zo niet, dan laat je de het oppervlak van de icing eerst drogen. Dan kun je daarna met witte icing de ogen maken en een zwarte parel plaatsen als pupil. Het is bij deze monsters leuk om elk oog een andere kant op te laten kijken. Je kunt zelfs nog variëren in het aantal ogen. Één, twee of drie, het kan niet gek genoeg!
  • Als laatst maak je de mond. Je kunt alleen een zwarte lijn zetten, of je monster ook nog tanden geven. De lijn kun je ook op verschillende manieren maken, kijk maar eens naar de monsters die ik maakte.
  • Als je je monster tanden geeft, maak je eerst met de zwarte icing de omlijning. Laat dit even drogen voordat je de vlakken invult met witte icing. Als je het lastig vindt om in de hoekjes te komen, kun je een cocktailprikker gebruiken om de witte icing te verdelen.
  • Laat de icing helemaal uitharden.
Tips
Ik koos ervoor om niet de standaard Halloween kleuren te gebruiken, maar ook als je wel voor de typische Halloween kleuren kiest zullen ze hartstikke gaaf worden. Of misschien maak je ze wel in pastelkleurtjes, allemaal verschillende tinten roze, voeg je glitters toe, of… Je hoort het, er zijn genoeg mogelijkheden!
Bewaren
In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.