Recept afdrukken

Sneeuwster taart

Een taart die echt bij de kerstdagen hoort: de sneeuwster taart. Een luchtig biscuit, gevuld met slagroom en advocaat.
Porties: 10 personen

Ingrediënten

Biscuit

  • 175 gram ei
  • 100 gram suiker
  • 6 gram vanillesuiker
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maïzena

Vulling

  • 250 ml slagroom
  • 3 el mascarpone
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 4-6 el advocaat (of meer als je wilt)

Decoratie

  • poedersuiker

Instructies

  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig. Ik mix dit ongeveer 10 minuten in een staande mixer op middelhoge tot hoge stand. Bekleed ondertussen je bakvorm met bakpapier.
  • Zeef de bloem en maïzena en voeg toe aan het mengsel. Spatel dit rustig en voorzichtig door het mengsel heen, je wilt niet dat alle lucht die je erin geslagen hebt weer verdwijnt. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak het biscuit in 25-30 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Het biscuit is gaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en deze terug veert.
  • Laat het biscuit enkele minuten afkoelen in de vorm, stort daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
  • Maak de vulling door de slagroom, mascarpone en suiker in een kom tot een stijf mengsel te kloppen. Zet in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Halveer het biscuit (wanneer deze is afgekoeld) horizontaal. Leg de onderkant op een bord of taartschaal.
  • Verspreid de slagroom over het biscuit, gevolgd door een laagje advocaat. Je kunt in principe zoveel gebruiken als je wilt, maar houd er ook rekening mee dat bij te veel advocaat de taartlagen gaan schuiven.
  • Pak de bovenste laag biscuit erbij. Snijd hier in de bovenkant een ster in door hem kruislings enkele keren in te snijden. Doe dit voorzichtig zodat je het biscuit niet stuktrekt. Leg de laag biscuit bovenop de taart.
  • Zet de taart in de koelkast tot je deze aansnijdt. Voor serveren bestrooi je hem met poedersuiker.

Notities

Niet zo dol op advocaat, of wil je dat de kinderen ook mee kunnen eten? Vervang de advocaat dan door banketbakkersroom of lekkere frisse passievruchtencurd of lemon curd