Ga terug
+ personen
Sloffentaart MonChou
Opslaan Recept afdrukken
5 van 8 stemmen

Monchou sloffentaart

Een Monchoutaart, maar dan net een beetje anders. Deze Monchou sloffentaart is er zeker niet minder lekker op geworden!
Porties: 10 personen
22 CM SPRINGVORM

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)
  • snufje zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder

Vulling

  • 150 gram amandelspijs
  • half ei

Topping

  • 200 gram MonChou
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 blik kersenvlaaivulling

Instructies

  • Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
  • Rol de plak deeg uit tot ongeveer 1 centimeter dikte op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik de bodem van je springvorm om te controleren of het groot genoeg is en snijd de ronde vorm uit. Leg een vel bakpapier in je springvorm, klem vast en vet de randen in. Plaats de uitgesneden ronde sloffenbodem in de springvorm.
  • Maak het spijsmengsel door het ei door het spijs te kneden, zo kun je de spijs beter verwerken. Je kunt het op de bodem verdelen met een lepel, maar een spuitzak werkt fijner. Spuit dan ronde ringen naar binnen toe, waarbij je de buitenste rand van ongeveer 1 centimeter vrij laat van spijs.
  • Bak de slof in 30-35 minuten op 180° (boven- en onderwarmte)
  • Na het bakken verwijder je direct de springvorm en laat je de sloffenbodem helemaal afkoelen.
  • Voor de topping klop je de slagroom stijf en mix je in een andere kom de suiker, vanillesuiker, en MonChou tot een romig mengsel. Voeg de stijfgeklopte slagroom toe aan de MonChou en roer voorzichtig door, tot je een gladde MonChou room hebt.
  • Doe de room in een spuitzak met rond mondje en verdeel de room in een cirkelbeweging over de sloffenbodem. Gebruik het laatste restje MonChou room om een extra buitenste rand te spuiten. Verdeel de kersenvlaaivulling over de MonChou en laat die extra rand vrij.
  • Zet de taart in de koelkast voor een aantal uur, zodat de MonChou kan opstijven.
Tips
Wil je nog meer weten over sloffentaarten? Hier beantwoord ik er de meest gestelde vragen over!
Bewaren
In de koelkast 3-4 dagen houdbaar. De bodems kun je los invriezen, als hele taart invriezen raad ik niet aan.