Lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien
Een heerlijk fris ontbijtje of lekker toetje: lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien. De pannenkoekjes zijn makkelijk te maken en erg smaakvol!
VOOR ONGEVEER 15-18 STUKS, PANNENKOEKEN VAN 20/25 CM
- Pannenkoeken (volgens recept, helft is meer dan genoeg)
- Lemon curd recept, je houdt over
- Meringue 2 opties: schuimpjes recept of Italiaans schuim recept, wanneer je het op basis van 2 eiwitten maakt heb je zeker genoeg (geldt voor beide opties)
- Aardbeien
Begin met het maken van de pannenkoeken en lemon curd volgens recept. Dit kan prima al een dag van tevoren. Je kunt grote pannenkoeken bakken, maar ikzelf maakte ze voor dit recept wat kleiner.
Als je de pannenkoekjes wilt serveren maak je de meringue. Klop de eiwitten bijna stijf met de kristalsuiker. Voeg dan de poedersuiker toe en klop tot je stijve pieken kunt maken van de meringue. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
Beleg elke pannenkoek met een beetje lemon curd, verdeel er wat aardbeitjes over en vouw de pannenkoek dicht (of rol hem op). Doe dit met alle pannenkoekjes en verdeel ze over je bordjes. Leg er zoveel op als je zelf wilt.
Schep de meringue in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit wat kleine toefjes bovenop. Garneer de pannenkoekjes met extra aardbeien en serveer direct.