Klop de slagroom stijf. Dit hoeft niet met suiker, omdat de banketbakkersroom al zoet genoeg is. Roer de banketbakkersroom even goed door zodat hij makkelijker te verwerken is.
Spatel rustig de slagroom door de banketbakkersroom tot het een egale room is. Zodra het is vermengd stop je met spatelen om te voorkomen dat de room te dun wordt. Zet hem in de koelkast tot gebruik, je zult zien dat hij dan ook weer wat steviger wordt.
Geen idee hoe je de Zwitserse room kunt verwerken? Ik heb wel een paar ideetjes voor je:
De standaardverhouding voor Zwitserse room is 2:1, maar experimenteer gerust met andere verhoudingen. Met meer banketbakkersroom maak je de room steviger, terwijl meer slagroom hem luchtiger maakt
Bewaren
Bewaar de Zwitserse room in de koelkast, het mengsel zal daardoor nog wat steviger worden. In de koelkast kun je de room 3-4 dagen bewaren. Invriezen kan ook, in een afgesloten bakje blijft het 3 maanden goed.