Leg de bladerdeegplakjes uit de vriezer te ontdooien. Snijd elk plakje alvast in drie repen.
Kneed alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Rol er 30 gehaktballetjes van.
Leg het plakje bladerdeeg met de ‘plakkerige’ kant naar boven en leg elk gehaktballetje op een reep bladerdeeg.
Vouw het bladerdeegreepje strak op. De zijkanten heb ik open gelaten. Maak zo alle bladerdeeg en gehaktballetjes op. Bestrijk hierna alle bladerdeeghapjes met het losgeklopte eigeel.
Leg alle bladerdeeghapjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi eventueel met toppings naar keuze: sesamzaadjes, maanzaad, geraspte kaas.
Bak de gehakt bladerdeeghapjes in 20 - 25 minuten gaar en bruin in een voorverwarmde oven op 190 °C (boven-en onderwarmte).
Tips
De gehaktballetjes laten zich goed invriezen. Het vouwen van de bladerdeeghapjes met gehakt kun je dan doen op het moment dat je ze wilt eten, je moet bladerdeeg namelijk niet ontdooien en opnieuw invriezen. Alleen met zelfgemaakt bladerdeeg kun je de gerolde bladerdeeghapjes met gehakt ongebakken invriezen en binnen drie maanden afbakken.
Gek op kaas? Je kunt ook 150 gram gehakt weglaten en 150 gram stevige geraspte kaas door het gehakt kneden.
Bewaren
Alles over het bewaren (en opwarmen) van bladerdeeghapjes lees je hier.