Nu de aardbeien weer helemaal in het seizoen zijn, maak ik er graag allerlei recepten mee. Deze aardbeien cupcakes zijn hier favoriet.
Porties: 12stuks
Ingrediënten
180gramongezouten roomboter
135gramfijne kristalsuiker
1elvanille-extract
4eieren(M)
180gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
Vulling en topping
12tlaardbeienjamvoor de vulling
1,5portiemascarponeroom
150gramaardbeienjamvoor de room
12halve aardbeien
Instructies
Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen.
Voeg daarna zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
Neem een muffinvorm en plaats de cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
Bak de cupcakes in ongeveer 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
Gebruik een appelboor om uit het midden van elke cupcake wat cake te verwijderen. Maak het gat niet helemaal tot de bodem.
Vul elke holte in de cupcakes met aardbeienjam.
Maak de mascarponeroom volgens recept en voeg het op het laatst de aardbeienjam aan toe. Je kunt naar smaak ook nog wat meer of juist minder jam toevoegen. Voeg dus niet gelijk alle jam toe, doe dit in delen en proef tussendoor.
Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met de aardbeienroom en spuit mooie toeven op de cupcakes.
Decoreer elke cupcake met een halve aardbei om je aardbeien cupcakes af te maken.
Bewaren
In een afgesloten verpakking 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.