Deze speculoos cupcakes zijn een ontzettende lekker high tea hapje, maar ook erg leuk om voor een verjaardag te trakteren.
Porties: 12stuks
Ingrediënten
180gramongezouten roomboter
135gramfijne kristalsuiker
1elvanille-extract
4eieren(M)
180gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
225gramspeculoospasta
1portiebotercreme
8speculoos koekjes
Instructies
Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Voeg daarna zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag. Tot slot spatel je de speculoospasta door het beslag.
Neem een muffinvorm en plaats de cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
Bak de cupcakes in ongeveer 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
Vul een spuitzak met een spuitmond naar keuze (ik gebruikte de 1M van Wilton) met de botercrème. Spuit toeven op alle cupcakes. Verkruimel twee koekjes en strooi de kruimels over de toeven. Steek tot slot een half koekje in elke toef en ze zijn klaar om te serveren.
Tips
Als extra smaaktoevoeging kun je ook nog wat kaneel aan de vanille botercrème toevoegen, dat smaakt lekker bij de speculoospasta en -koekjes.
Hou je niet van botercrème? Dan kun je dit ook vervangen door deze heerlijke cream cheese frosting bijvoorbeeld.
Bewaren
In een afgesloten verpakking 3-4 dagen houdbaar op een koele plek buiten de koelkast. Je kunt de cupcakes in totaliteit ook tot drie maanden invriezen, maar versier ze wel pas met de koekjes na het ontdooien.