Met dit makkelijke basisrecept voor een gebakken cheesecake kun je echt alle kanten op.
Porties: 12personen
voor een springvorm van 24 cm
Ingrediënten
Bodem
koekjes
ongezouten roomboter
Cheesecake
600gramroomkaas
180gramfijne kristalsuiker
4eieren
125gramzure room
2tlvanille-extract
15grampatentbloem
Benodigdheden
Springvorm 24 cm
Instructies
Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en roer de koekkruimels door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede springvorm en druk stevig aan op de bodem.
Maak de vulling, oftewel het beslag, voor de cheesecake. Klop de roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix kort tot deze zijn opgenomen. Roer de vanille-extract samen met de zure room los en voeg al mixend toe. Voeg 15 gram bloem toe en klop tot een glad geheel, maar niet te lang.
Voeg nu eventuele smaakmakers toe aan het basisbeslag. Giet het beslag op de koekbodem en strijk glad met een spatel. Bak de cheesecake in 60 minuten gaar op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte).
Zet na het bakken de oven uit en laat de cheesecake afkoelen met de ovendeur op een kier. Zodra de cheesecake op kamertemperatuur is zet je deze in de koelkast en laat je deze minstens 4 uur opstijven.
Serveer de cheesecake bijvoorbeeld met toeven slagroom en versier met vers fruit of koekjes.
Tips
Kan jouw ovendeur niet op een kier blijven staan, steek er dan een houten pollepel tussen.Je kunt de koekjesbodem van de cheesecake ook tegen de zijkanten van de bakvorm aan plakken, zoals ik bij mijn confetti cheesecake deed. Doe dit tot ongeveer 3 cm hoog.Tips voor het bakken van de perfecte cheesecake vind je hier.