Dit keer geen grote MonChou taart, maar kleine MonChou koekjes. Een overheerlijk resultaat.
Porties: 16-18 stuks
Ingrediënten
Koekjes
120gramongezouten roomboter
70gramfijne kristalsuiker
8gramvanillesuiker
150grambloem
snufzout
Topping
250 mlslagroom
100gramsuiker
200gramMonChou
1tlvanille-extract
1blikkersenvlaaivulling(of maak het zelf!)
Instructies
Maak eerst de koekjes. Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg hieraan bloem en zout toe en kneed tot een stevig deeg. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg hierna uit tot ongeveer 3 mm dikte en steek ronde koeken van ongeveer 8 cm in doorsnede uit. Zoals je op de foto ziet maakte ik de koekjes voor dit recept behoorlijk dun, je kunt ze ook iets dikker maken (5mm bijvoorbeeld), dan haal je wel minder koekjes uit het recept. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koeken in ongeveer 10 minuten op 170 °C gaar en goudbruin. Laat even afkoelen op de plaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.
Om de vulling te maken klop je de slagroom stijf. In een andere kom klop je de suiker, MonChou en vanille-extract romig. Voeg de slagroom hieraan toe en mix goed door. Zet de kom in de koelkast tot je het nodig hebt.
Doe de vulling in een spuitzak met de gekartelde spuitmond. Spuit op ieder koekje een cirkel waarbij je het midden vrijlaat.
In het midden schep je een lepeltje kersenvlaaivulling
Tips
De koekjes zullen na verloop van tijd zacht worden, het is het lekkerst om ze kort voor serveren pas af te maken met de topping.