Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Snelle Halloween spinnenweb koekjes

Spinnenweb koekjes zijn natuurlijk perfect voor Halloween. Het fijne is dat deze ontzettend makkelijk zijn om te makende de kant-en-klare icing.
Porties: 40 stuks

Ingrediënten

Extra nodig

  • mixer
  • bakplaat
  • bakpapier
  • koekjes uitstekers (cirkels + pompoenen)

Instructies

  • Maak de koekjes volgens recept, dit kun je prima al enkele dagen van tevoren doen. Bewaar in die tussentijd de koekjes in een luchtdicht afgesloten trommel. Maak je ze op dezelfde dag? Zorg dan dat de koekjes zijn afgekoeld voordat je begint met decoreren.
  • Tijd om te beginnen met de icing. Kneed het zakje icing voor gebruik een minuutje door. Verwijder het dopje van de verpakking en draai het spuitmondje erop.
  • Het decoreren is heel simpel, maar misschien vind je die eerste lijnen om te zetten een beetje eng. Om het ‘decoreer gevoel’ in de vingers te krijgen kun je even wat lijnen oefenen op een velletje papier of een oefen koekje. Ik doe dit zelf ook altijd nog even voordat ik begin aan het decoreren van koekjes.
  • Nadat je een beetje geoefend hebt gaan we verder op de koekjes. Maak eerst de basis van het web. Eigenlijk maak je gewoon een x en een + door elkaar. Zorg dat de lijnen in het midden kruizen. Laat die lijnen een paar minuutjes aan de lucht drogen. Dan worden ze een beetje steviger waardoor je de boogjes ertussen makkelijker kunt zetten.
  • Dan die lijnen tussen de basis. Werk van binnen naar buiten in een cirkel. De eerste cirkel is nog een beetje priegelen, maak kleine boogjes tussen de reeds gezette lijnen. Werk niet te langzaam, anders komt er teveel icing uit het spuitmondje. Raak het basislijntje aan, breng de spuitzak een beetje meer naar het midden tussen de twee basislijnen in en breng hem weer iets naar buiten naar de tweede lijn. Als je boogjes niet helemaal naar wens zijn, kun je ze nog een klein beetje corrigeren met een cocktailprikker.
  • Na die eerste cirkel volgt de tweede, je zult zien dat deze al makkelijker gaat. Ga zo door tot er geen ruimte meer is voor de boogjes of tot je vindt dat het genoeg is.
  • Ook leuk, het midden van het web niet precies in het midden van het koekje plaatjes. Of misschien zelfs wel helemaal aan de rand. Zo kun je met precies dezelfde techniek toch een hele hoop verschillende spinnenwebben maken. Ik koos voor donkerbruine cirkels en oranje pompoenen, maar ook hierin kun je variëren. Maak een zwarte heksenhoed, groene Frankenstein of een gele maan. Elk soort Halloween koekje kun je voorzien van een spinnenweb!
  • Laat de icing aan de lucht drogen. Na een uurtje zul je merken dat het al vrij droog aanvoelt, maar druk er nog niet op! Van binnen is de icing nog zacht. Laat de koekjes een paar uur drogen voordat je ze in de trommel doet om te bewaren.
Tips
Halveer de recepten voor de koekjes om uiteindelijk zo’n 40 koekjes te kunnen decoreren. Als je de recepten niet halveert heb je twee zakjes cookie icing nodig. Voeg aan het koekjesdeeg van de vanille koekjes nog wat oranje kleurstof toe, hier maak je de pompoenen van.
Met deze spinnenwebben zet je alleen maar lijnen met de icing. Maar de Dr. Oetker cookie icing kun je ook prima gebruiken voor het vullen van vlakken. Witte spookjes bijvoorbeeld, om maar even in de Halloween sferen te blijven. Met de roze icing zou je dat witte spookje dan nog wat op kunnen fleuren. Zet roze stippen in de nog natte witte icing, een polkadot spook!
Bewaren
In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.