Ga terug
+ koekjes
DONUT KOEKJES 1
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Donut koekjes

Koekjes die lijken op donuts. Donut koekjes dus! Ze zijn hartstikke leuk om te maken en natuurlijk ook érg lekker.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

Donut koekjes (6-7 cm doorsnede, klein rondje uit het midden)

  • half recept suikerkoekjes
  • half recept chocolade suikerkoekjes

Decoratie

  • Royal Icing (volgens recept)
  • 4 x spuitmondje #2 (Wilton)
  • 4 spuitzakken + adapters
  • aantal sprinkles naar keuze

Deze kleuren icing heb je nodig

  • wit
  • lichtroze = Americolor Soft Pink
  • donkerroze = Wilton Rose
  • bruin = mix van Americolor chocolate brown & drupje Americolor super black

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Het decoreren van deze donut koekjes is lekker simpel. Begin met het kiezen van de basiskleur, daarmee maak je de omlijning aan de binnen- en buitenkant van het koekje. Je hoeft niet recht te werken, trek gewoon wat slingerende lijnen. Glazuur zit immers ook niet superstrak op een donut.
  • Zodra je de omlijning heb gemaakt vul je met datzelfde glazuur het oppervlak gelijk in. Nu kun je ervoor kiezen om in een andere kleur nog wat strepen te trekken, ook hier geldt dat het allemaal niet super recht hoeft. Of je slaat dat over en gaat gelijk door naar de sprinkles.
  • Met de sprinkles eindig je, strooi ze over het koekje terwijl het glazuur nog nat is zodat ze goed blijven zitten.
  • Laat nu de icing op de koekjes goed uitharden, hier gaat wel een paar uur overheen.
Bewaren
Twee weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.