Ga terug
+ stuks
Sneeuwvlokken koekjes
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Gingerbread sneeuwvlokken koekjes

Hoe leuk zijn deze gingerbread sneeuwvlokken koekjes wel niet? Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en zien er hartstikke feestelijk uit.
Porties: 40 stuks

Ingrediënten

  • 1 x het recept voor gingerbread koekjes
  • half recept royal icing
  • fijne kristalsuiker
  • spuitzak met klein rond spuitmondje #1 of #2 van bijv. Wilton

Instructies

  • Maak de koekjes volgens het recept. Als alle koekjes gebakken en afgekoeld zijn, kun je ook de royal icing maken. De icing moet wat dunner gemaakt worden door een beetje water toe te voegen zodat je de 20-seconden icing krijgt. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft, kun je het in de spuitzak doen.
  • Je kunt van tevoren bedenken welke patronen je graag wilt op je koekjes, maar je kunt ook gewoon uit de losse hand wat proberen. Alles is mogelijk.
  • Zoals je ziet op bovenstaande foto maak ik eerst een basis van 3 lijnen, daar maak ik vervolgens de ‘vertakkingen’ op. Als laatst maak ik het midden af. Als je klaar bent, strooi je wat fijne kristalsuiker over de icing heen.
  • Schud de overtollige suiker er voorzichtig vanaf en laat de icing dan helemaal uitharden. Met een kwastje kun je dan nog wat restjes suiker wegvegen, maar doe dit echt pas wanneer de icing hard is.
Tips
De sneeuwvlok uitsteker die ik gebruikte is te koop bij (digitale) kook- en taartdecoratiewinkels. Heb je geen spuitmondjes? Dan zou je ook een heel klein puntje van een wegwerp spuitzak af kunnen knippen.
Bewaren
That’s it. Heel simpel dus, maar wel met een prachtig effect. De koekjes kun je in een trommel bewaren, daar blijven ze zeker zo’n 2 weken goed.