Honeycomb chocoladetaart
Honeycomb combineert goed met chocolade. Deze zeer aantrekkelijke honeycomb chocoladetaart is ook ontzettend lekker!
15 cm vorm en voor 12-16 personen
Voor de cake
- 250 gram ongezouten roomboter
- 250 gram donkerbruine basterdsuiker
- 5 eieren (M)
- 230 gram zelfrijzend bakmeel
- 20 gram cacao
- snuf zout
Voor de vulling en afwerking
- 1 portie botercrème (volgens recept)
- 2 el honing
- honeycomb (volgens recept)
Begin met het bereiden van de honeycomb als je dit nog niet gedaan hebt. Volg hiervoor dit recept.
Vet drie ronde bakpannen of springvormen van 15 cm in doorsnede in en leg een stuk bakpapier op de bodems.
Mix de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix tussendoor tot ieder ei is opgenomen.
Voeg meel, cacao en het zout toe en mix tot er geen meel meer zichtbaar is. Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie vormen.
Bak de cakes in 25 minuten gaar een voorverwarmde oven van 160 °C (boven- en onderwarmte).
Maak ondertussen de botercrème volgens recept. Het enige dat je nog extra doet, is het toevoegen van de honing. Die honing voeg je helemaal op het eind toe, mix tot het volledig is opgenomen.
Afwerking
Wanneer de cakes volledig zijn afgekoeld kun je de honeycomb chocoladetaart gaan stapelen. Leg de eerste cake op een plat bord of taartstandaard en verdeel er een laag botercrème over. Verkruimel hier een mengsel van kleine en grove stukjes honeycomb over. Leg de tweede laag cake hier bovenop en breng op dezelfde manier weer een nieuwe laag botercrème en honeycomb aan. Eindig met de laatste cake en zorg dat je de platte onderkant als bovenkant neemt.
Smeer de taart volledig af met botercrème. Gebruik een spatel om de taart rondom netjes af te smeren. In dit artikel geef ik je daar tips voor. Voor de zijkanten koos ik voor een heel dun laagje crème, zodat de verschillende lagen cake nog goed zichtbaar zijn.
Doe de resterende botercrème in een spuitzak met rond spuitmondje en spuit allemaal toefjes op de bovenkant van de taart. Steek hier een aantal grote brokken honeycomb in. Verkruimel nog wat kleine stukjes over de rest van de bovenkant om het af te maken.
- Bewaren: Afgedekt op een koele, maar droge plek kun je de chocoladetaart 3-4 dagen bewaren. Let er wel op dat de honeycomb zacht zal worden door het vocht van de botercrème. Bewaar ‘m dus als het kan in zijn volledigheid zonder de decoratie en decoreer vlak voor serveren.