Ga terug
FRAMBOZEN-CITROEN TIRAMISU
Opslaan Recept afdrukken
4.66 van 26 stemmen

Frambozen-citroen tiramisu

Een heerlijk smaakvolle frisse variant van de klassieke tiramisu: frambozen-citroen tiramisu. Deze tiramisu zorgt zonder twijfel voor vrolijke gezichten aan tafel!
VOOR 4-6 PERSONEN

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram lemon curd
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 pak lange vingers
  • 50 gram diepvries frambozen (ontdooid)
  • 250 ml water
  • 125 gram verse frambozen
  • witte chocoladereep

Voor de frambozen saus

  • 100 gram diepvries frambozen
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el maizena
  • 1 el water

Instructies

  • Doe de slagroom met de mascarpone, lemon curd en de eetlepel suiker in een kom en mix, zo’n 3-5 minuten, tot een romig, stevig en glad geheel.
  • In een schaaltje prak je de ontdooide frambozen fijn en voeg je het water toe. Roer goed door. Dip hier de lange vingers in. Leg de helft (ongeveer 14 stuks) van de lange vingers in een rechthoekige schaal als bodem. Verdeel hier iets minder dan de helft van het mascarpone mengsel overheen. Neem enkele verse frambozen, scheur deze open zodat ze plat worden en verdeel over de mascarpone.
  • Strijk nog een beetje van het mascarpone mengsel over de frambozen en plaats hier de overige lange vingers als een nieuwe laag op. Dip iedere lange vinger weer in je frambozenwater. Strijk je tiramisu af met de resterende mascarpone en verdeel de overige verse frambozen over de bovenkant.
  • Verkruimel een lange vinger en strooi er overheen. Plaats de frambozen-citroen tiramisu in de koelkast om op te stijven voor minstens 1 uur.
  • Voor de frambozensaus haal je het overgebleven frambozenwater door een zeef. Doe in een pannetje. Voeg de 100 gram diepvries frambozen en het suiker toe. Breng aan de kook. Roer de maizena met het water samen en voeg toe. Laat inkoken tot je een dikkere saus hebt. Giet over in een schaaltje of kom en laat afkoelen.
  • Haal de tiramisu uit de koelkast en snijd in 4-6 gelijke stukken. Plaat de stukjes tiramisu op een gebakbord en decoreer met de frambozensaus. Ga met een scherp mes over de achterkant van je chocoladereep om chocoladekrullen te maken en strooi over je tiramisu.

Tips

  • Tip: Ook deze tiramisu kun je natuurlijk opbouwen in kleine glaasjes of individueel op een bordje zoals we hier en hier hebben gedaan.
  • Bewaren: deze tiramisu kun je tot 4 dagen in de koelkast bewaren.