Bereid de vanillecake volgens dit recept en laat volledig afkoelen. Zorg ook dat de dulce de leche is gemaakt en afgekoeld.
Smeer een laag dulce de leche op de afgekoelde cake.
Smelt 120 gram van de melkchocolade au bain marie. Zodra de chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige 60 gram melkchocolade toe en roer je dit door tot ook deze chocolade is gesmolten. Blijf de chocolade om de paar minuten roeren tot het is afgekoeld. Dit test je met je bovenlip, de chocolade moet koud aanvoelen. De exacte methode kun je via deze link nalezen. Zodra de chocolade de juiste temperatuur heeft zal het snel gaan stollen.
Giet de gesmolten chocolade over de cake en verdeel zo snel mogelijk indien nodig. De chocolade zal nu snel stollen.
Snijd de cake aan door een scherp missen in heet water te dippen. Zo snijd je makkelijker door de chocoladelaag heen.
Tips
Maak de cake en de dulce de leche de avond van te voren zodat je alleen nog de chocolade hoeft te tempereren om de Twix cake af te maken.
Bewaren
Je kunt de cake tot vijf dagen buiten de koelkast bewaren, luchtdicht verpakt.