Leg de bladerdeegplakjes uit de vriezer te ontdooien. Snijd elk plakje alvast in drie repen.
Kneed het rundergehakt, ei, paneermeel, ketchup, sambal, worcestersauce, ketoembar en knoflookpoeder door elkaar. Rol er 30 gehaktballetjes van.
Leg het plakje bladerdeeg met de ‘plakkerige’ kant naar boven en leg elk gehaktballetje op een reep bladerdeeg.
Vouw het bladerdeegreepje strak op. De zijkanten heb ik open gelaten. Maak zo alle bladerdeeg en gehaktballetjes op. Bestrijk hierna alle bladerdeeghapjes met het losgeklopte eigeel.
Leg alle bladerdeeghapjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met sesamzaadjes.
Bak de gehakt bladerdeeghapjes in 20 - 25 minuten gaar en bruin in een voorverwarmde oven op 190 °C (boven-en onderwarmte).
Sriracha mayonaise maken
Meng alle ingrediënten door elkaar en proef of je eventueel nog meer sriracha wil toevoegen voor een extra pittige saus. Of juist extra mayonaise als je de smaak wat wil afzwakken. De bladerdeeghapjes met gehakt zijn ook pittig, dus houd hier rekening mee.
Tips
De gehaktballetjes laten zich goed invriezen. Het vouwen van de bladerdeeghapjes met gehakt kun je doen op het moment dat je ze wilt eten, je moet bladerdeeg namelijk niet ontdooien en opnieuw invriezen. Alleen met zelfgemaakt bladerdeeg kun je de gerolde bladerdeeghapjes met gehakt ongebakken invriezen en binnen drie maanden afbakken.
Gek op kaas? Je kunt ook 150 gram gehakt weglaten en 150 gram stevige geraspte kaas door het gehakt kneden.
Als je niet van sesamzaadjes houd kun je deze ook weglaten of vervangen door maanzaad of geraspte kaas.
Bewaren
Alles over het bewaren (en opwarmen) van bladerdeeghapjes lees je hier.