Maak makkelijk zelf een snelle een nougatine ijstaart met schuimpjes. Een perfect dessert voor kerst of andere feestelijke momenten.
Porties: 12porties
Voor een 24 cm springvorm
Ingrediënten
Bodem
200gramSpeculoos koekjes
60gramongezouten roomboter
IJs
500mlslagroom
1blikje gecondenseerde melk
80gramschuimpjeseventueel in stukjes
75gramnougatine
Decoratie
1-2elnougatine
12schuimpjes
Instructies
Bekleed een springvorm met keukenfolie, zowel de bodem als de randen. Maak je de ijstaart in de vorm van een krans? Pak dan ook een glas in met keukenfolie en zet deze in het midden op de bodem van de springvorm.
Maal de Speculoos koekjes fijn in een foodprocessor en smelt de boter in een pannetje. Voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter en roer door elkaar.
Stort het koekmengsel op de bodem van de springvorm, gebruik een lepel om de bodem gelijkmatig te verdelen en stevig aan te drukken. Houd het glas vast terwijl je dit doet, zodat deze netjes in het midden blijft staan.
Klop de slagroom tot deze lobbig tot bijna stijf is. Voeg de gecondenseerde melk toe en spatel door de slagroom.
Voeg nougatine en schuimpjes toe en spatel door je ijsmengsel. Stort het geheel in de springvorm en verdeel gelijkmatig met een spatel.
Dek de ijstaart af met keukenfolie en zet minimaal 6 uur in de vriezer.
Wanneer de ijstaart goed hard is, kun je het glas verwijderen (dat kan prima voordat je hem gaat serveren). Wiebel een beetje aan het glas en haal deze uit de ijstaart. Trek daarna ook de folie los. Verwijder de ijstaart uit de vorm, haal alle folie weg en plaats op een bord of taartplateau.
Decoreer de nougatine ijstaart met wat extra nougatine en schuimpjes.
Tips
Je kunt natuurlijk ook prima het glas weglaten en een geheel ronde ijstaart maken in plaats van een krans.