Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.22
van
14
stemmen
Speculaas-banaan ontbijtcake recept
Met dit makkelijke recept voor een speculaas-banaan ontbijtcake heb je altijd een lekker en gezond ontbijt achter de hand!
Porties:
2
personen
Ingrediënten
2
kleine
bananen
of 200 gram banaan
1
ei
L
0,5
tl
vanille extract
25
gram
amandelmeel
45
gram
volkorenmeel*
0,5
tl
speculaaskruiden
0,5
tl
bakpoeder
snuf
zout
Instructies
Pureer de bananen (ik gebruikte een staafmixer, maar je kunt ook stevig doorprakken met een vork) en mix samen met het ei door elkaar.
Meng de overige ingrediënten door het banaan-ei mengsel en mix met een garde tot één geheel. Verdeel over 2 mokken,
OVEN: bak in 20 - 25 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte).
MAGNETRON: bak in 140 seconden (2:20 minuten) op 800 Watt.
Serveer je ontbijtcakejes eventueel met een schep yoghurt en wat plakjes banaan of ander vers fruit.
Tips
Als je (gecertificeerd) havermeel gebruikt als volkorenmeel dan is deze gezonde mug cake glutenvrij.
Ik gebruik voor mijn mug cakes meestal mokken met een inhoud van 250 - 300 ml.
Bewaren
Afgekoeld en afgedekt met aluminiumfolie kun je de mug cake 2 dagen bewaren (zonder toppings).