Heerlijke kleine vanillecakejes in de vorm wolkjes. Bestuif ze met wat poedersuiker of decoreer met een heerlijke toef botercrème of frosting!
Porties: 4cakejes
4x mini wolken bakvormpjes
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
100gramfijne kristalsuiker
2eierenM
0,5tlvanille-extract
100gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
Decoratie (optioneel)
80grambotercrème
2aardbeienschoongemaakt
Instructies
Meng in een kom de boter en suiker, mix dit tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe tot ze zijn opgenomen, hierna ook het vanille-extract en mix tot een glad mengsel.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
Vet de bakvormpjes grondig in met boter en bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Bak de cakejes in 25 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Controleer vlak voor het einde van de baktijd of de cakejes gaar zijn met een satéprikker of caketester. Als de prikker schoon uit de cakejes komt dan zijn ze gaar.
Na het bakken laat je de cakejes 5 minuten in de vorm afkoelen. Hierna stort je ze op een rooster om volledig af te koelen.
Maak ondertussen de botercrème volgens het recept. Let op: je hebt maar weinig nodig voor vier van deze cakejes.
Als de cakejes volledig zijn afgekoeld vul je een spuitzak met de botercrème en spuit je op elk cakeje een mooie toef. Steek een halve aardbei in de toef en je vanillecakejes zijn klaar om te serveren.
Tips
Komen de cakejes niet direct los? Tik dan enkele keren met de bakvorm op je aanrecht en probeer ze daarna opnieuw op het rooster te storten.
Met dit beslag kun je ook 6 cupcakes bakken. Deze bak je in 20 minuten gaar.
Bewaren
Goed verpakt en buiten de koelkast blijft de vanillecakejes 4-5 dagen goed. In de vriezer tot wel 3 maanden. Alles over het bewaren van cake lees je hier!