Een charlotte taart (ook wel Charlotte Russe genoemd) maakt lekker veel indruk op je gasten. Wat een plaatje is het, nietwaar?
Porties: 12personen
Ronde springvorm van 20 cm
Ingrediënten
Taart
6blaadjes gelatine
250mlslagroom
4elsuiker
150gramlemon curd
500gramkwark
100mlmelk
300gramlange vingers
Topping
250grammascarpone
125mlslagroom
2elvanillesuiker
Citroen en rood fruit naar keuze
Instructies
Laat de blaadjes gelatine minimaal 15 minuten weken in een schaaltje water.
Klop de slagroom met suiker stijf en spatel dit samen met de lemon curd door de kwark heen.
Neem een pannetje waarin je de melk verwarmt, zorg dat het niet te heet wordt. Knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in de warme melk. Roer tot ze volledig zijn opgelost en voeg dan toe aan het kwarkmengsel, roer goed door. Stort het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm.
Met lange vingers bedek je de bovenkant van de taart, uiteindelijk wordt dit de onderkant. Laat de taart minimaal 3 uur in opstijven in de koelkast.
Eenmaal opgesteven verwijder je de ring van de springvorm. Leg een bord op de taart en draai om. De lange vingers zijn nu de bodem. Plaats ook rondom de taart lange vingers. Ik snijd deze zelf altijd bij met een scherp mes zodat ze niet te hoog worden.
Maak de room door mascarpone, slagroom en vanillesuiker in een kom stijf te kloppen. Verdeel de topping over de bovenkant van de taart, laat hierbij een stukje van de rand vrij. Decoreer de taart met een paar schijfjes citroen en vers rood fruit.