Ga terug
+ - 16 personen
Sinaasappel-walnotencake met mascarponeroom
Opslaan Recept afdrukken
4.29 van 7 stemmen

Sinaasappel-walnotencake met mascarponeroom

Een heerlijke plaatcake met sinaasappel en walnoten. De sinaasappel mascarponeroom maakt het helemaal af!
Porties: 12 - 16 personen
Voor een bakvorm van 20 x 25 cm

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren M
  • 150 ml yoghurt
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 sinaasappel schil, geraspt
  • 75 gram walnoten fijngehakt
  • 50 gram rozijnen geweld
  • sinaasappel mascarponeroom

Instructies

  • Meng bloem, bakpoeder en zout door elkaar. In een tweede kom mix je de boter en de suiker romig. Mix daarna één voor één de eieren erdoor, daarna ook de yoghurt, vanille-extract en sinaasappelrasp.
  • Voeg de inhoud van beide kommen samen en spatel tot een egaal beslag. Het is niet erg als hier nog wat kleine klontjes inzitten. Spatel tot slot de walnoten en rozijnen door het beslag.
  • Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en spreid gelijkmatig uit.B ak de cake in 30-35 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Bereid de sinaasappel mascarponeroom voor volgens het recept en zet in de koelkast tot het moment van serveren.
  • Wanneer de cake is afgekoeld snijd je deze in stukjes. Vlak voor het moment van serveren spuit je de room erop. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de sinaasappel mascarponeroom en spuit op elk stuk een mooie toef.
Bewaren
Spuit of smeer de room pas op het laatste moment op de cake. Met de room is de cake 2-3 dagen houdbaar in de koelkast (en daar droogt de cake helaas sneller uit). Zonder de room, buiten de koelkast, is de cake goed verpakt een week houdbaar. Lees hier alles over het bewaren van cake.