Een makkelijk en snel recept voor schattige, kleine appelcakejes met yoghurt en rozijnen. Je kunt de yoghurt ook door kwark vervangen.
Porties: 6cakejes
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
100gramfijne kristalsuiker
8gramvanillesuiker
3eierenM
80mlyoghurt of kwarkop kamertemperatuur
135gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
Vulling
1groteappel
50gramrozijnengeweld
1elbloem
Instructies
Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg dan ook de yoghurt/kwark toe.
Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij voor de helft in kleine blokjes. Meng de blokjes met de gewelde rozijnen en een eetlepel bloem, waarna je dit kort door het beslag heen spatelt.
Verdeel het beslag over de met bakpapier beklede (of ingevette en met bloem bestoven) bakvormpjes. Snijd de overgebleven halve appel in dunne plakjes en verdeel over de bovenkant van de cakejes ter decoratie.
Bak de cakejes in 20 - 25 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Voor een beetje variatie kun je ook wat kaneel of citroenrasp door het beslag mengen.
Bewaren
Alles over het bewaren van de (cup)cakes lees je hier!