Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg dan ook de yoghurt/kwark toe.
Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij voor de helft in kleine blokjes. Meng de blokjes met de gewelde rozijnen en een eetlepel bloem, waarna je dit kort door het beslag heen spatelt.
Verdeel het beslag over de met bakpapier beklede (of ingevette en met bloem bestoven) bakvormpjes. Snijd de overgebleven halve appel in dunne plakjes en verdeel over de bovenkant van de cakejes ter decoratie.
Bak de cakejes in 20 - 25 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Voor een beetje variatie kun je ook wat kaneel of citroenrasp door het beslag mengen.
Bewaren
Alles over het bewaren van de (cup)cakes lees je hier!