Ga terug
Pecan-stroopwafel karamel roomijs
Opslaan Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Karamel roomijs met stroopwafel en pecannoten

In een handomdraai maak je zelf heel eenvoudig dit overheerlijke karamel roomijs met stroopwafel en pecannoten.

Ingrediƫnten

  • 500 ml slagroom
  • 397 gram gecondenseerde melk (1 blikje)
  • 3 tl vanillepasta
  • 200 gram dulce de leche
  • 150 gram stroopwafels in stukjes
  • 80 gram pecannoten in stukjes

Instructies

  • Klop slagroom stijf met een mixer. Voeg de gecondenseerde melk en vanillepasta toe en spatel deze door de slagroom.
  • Roer de dulce de leche los en voeg deze toe aan het roommengsel, spatel tot deze (bijna) helemaal is opgenomen.
  • Voeg de stukjes stroopwafel en pecannoten toe en spatel gelijkmatig door het ijsmengsel heen.
  • Giet het ijs in een afsluitbare bak en zet minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Haal ongeveer 10 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijk bolletjes van kunt scheppen.
Bewaren
Bewaar het ijs in de vriezer, hier blijft het 3 maanden houdbaar.