Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
5
van
5
stemmen
Karamel roomijs met stroopwafel en pecannoten
In een handomdraai maak je zelf heel eenvoudig dit overheerlijke karamel roomijs met stroopwafel en pecannoten.
Ingrediƫnten
500
ml
slagroom
397
gram
gecondenseerde melk (1 blikje)
3
tl
vanillepasta
200
gram
dulce de leche
150
gram
stroopwafels
in stukjes
80
gram
pecannoten
in stukjes
Instructies
Klop slagroom stijf met een mixer. Voeg de gecondenseerde melk en vanillepasta toe en spatel deze door de slagroom.
Roer de dulce de leche los en voeg deze toe aan het roommengsel, spatel tot deze (bijna) helemaal is opgenomen.
Voeg de stukjes stroopwafel en pecannoten toe en spatel gelijkmatig door het ijsmengsel heen.
Giet het ijs in een afsluitbare bak en zet minimaal 6 uur in de vriezer.
Haal ongeveer 10 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijk bolletjes van kunt scheppen.
Bewaren
Bewaar het ijs in de vriezer, hier blijft het 3 maanden houdbaar.