Scheid de eidooier van het eiwit en bewaar beiden. In een kom voeg je de suiker, eidooier, boter, bloem, speculaaskruiden, bakpoeder en zout samen. Mix dit tot een mooi deeg en verpak het in keukenfolie. Leg het minstens een uur in de koelkast.
Ondertussen voeg je het eiwit toe aan de amandelspijs, kneed (of mix) tot een egale massa. Je spuit het straks met een spuitzak op het kanodeeg, dus als je denkt dat het nog wat te dik is kun je een beetje melk toevoegen.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van max. 1 cm dik. Steek het deeg uit met een kano-bakring en leg in elke bakring een plakje deeg.
Neem een spuitzak en vul deze met de amandelspijs. Spuit een laag spijs in het midden, laat rondom ongeveer een centimeter vrij.
Bestrijk de kano's met de melk. Mocht je de bakringen er tussendoor afgehaald hebben, plaats ze dan nu weer terug.
Bak de kano's in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat ze een paar minuten afkoelen in de ringen en druk ze er dan voorzichtig uit.
Bewaren
Goed verpakt buiten de koelkast een week houdbaar.