Met een plak citroen-maanzaad cake maak je eigenlijk iedereen wel blij. Een lekker zachte, smeuïge plak cake met een fris citroenglazuur.
Porties: 12plakken cake
25 cm cakevorm
Ingrediënten
200grambloem
175gramwitte basterdsuiker
2tlbakpoeder
snuf zout
2citroenen
10grammaanzaad
175mlyoghurt
3eieren
1tlvanille extract
100mlzonnebloemolie
150grampoedersuiker
Instructies
Neem twee kommen. In de eerste kom doe je de bloem, suiker, bakpoeder, zout, rasp van de citroenen en het maanzaad. Meng met een spatel door elkaar.
In de tweede kom meng je de yoghurt, eieren, vanille extract en zonnebloemolie. Meng deze natte ingrediënten met een garde door de kom met het bloemmengsel.
Gebruik een spatel om er een egaal beslag van te maken; zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen is het goed.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak in 50 – 55 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Wanneer de cake is afgekoeld kun je het glazuur maken. Hiervoor meng je 3 el citroensap en 150 gram poedersuiker door elkaar. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn. Voeg eventueel wat extra sap of poedersuiker toe als de balans nog niet helemaal klopt.
Verdeel het glazuur over de cake en laat uitharden voordat je de cake aansnijdt.
Tips
Al mijn tips om de perfecte cake te bakken lees je hier.
Bewaren
Verpak de cake in aluminiumfolie, dan blijft deze buiten de koelkast zeker 4-5 dagen goed.