Bak de tartelettes volgens het recept. Laat de tartelette bodems volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Mix voor de vulling de roomkaas zacht in een mengkom. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat even afkoelen en meng dan voorzichtig door de roomkaas (terwijl je blijft mixen) tot het een glad mengsel is.
Meng ook de lemon curd en de zure room door het mengsel totdat het één geheel is. Doe de room in een spuitzak (met een grote, gladde spuitmond) en vul de tartelette bodems met de room. Top af met de frambozen.
Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast (in een afgesloten doos). Vlak voor het serveren hak je een handje pistachenoten grof en strooi je deze over de tartelettes.
Tips
De zure room kun je eventueel ook door volle Griekse yoghurt vervangen of voor een luchtiger resultaat door opgeklopte slagroom.
Bewaren
De bodems blijven in een afgesloten trommel zeker twee weken goed. Eenmaal gevuld bewaar je de tartelettes 2-3 dagen afgedekt in de koelkast. Als je wilt voorkomen dat de tartelette bodems slof worden in de koeling dan moet je ze even insmeren met gesmolten witte chocolade.