Deze kokos cheesecake bonbons wil je echt eens maken! Dankzij het laagje melkchocolade zou je ze ook wel bounty cheesecake bonbons kunnen noemen, hoe dan ook heerlijk.
Porties: 36bonbons
20 x 20 cm bakvorm
Ingrediënten
Bodem
180gramkokos biscuitjes
75gramongezouten roomboter
Cheesecake
450gramroomkaas
130gramfijne kristalsuiker
3eieren
400mlkokosmelk1 blik, volvet
1,5tlvanille-extract
75gramgedroogde kokosrasp
Bonbons
400grammelkchocolade
gedroogde kokosraspter decoratie
Instructies
VOORBEREIDING
Zet het blik kokosmelk een dag van tevoren in de koelkast. De kokosroom en het kokoswater scheiden zich op deze manier van elkaar en voor dit recept heb je enkel de room nodig. Je schept de room er de volgende dag gemakkelijk met een lepel vanaf en het overgebleven kokoswater kun je bewaren voor een smoothie bijvoorbeeld.
BEREIDING
Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en roer de koekkruimels door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk stevig aan op de bodem.
Maak de vulling, oftewel het beslag, voor de cheesecake. Klop de roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix kort tot deze zijn opgenomen. Roer vanille-extract samen met 90 gram kokosroom (van 1 blik) los en voeg al mixend toe. Voeg 75 gram geraspte kokos toe en klop tot en glad geheel, maar niet te lang.
Voeg nu eventuele smaakmakers toe aan het basisbeslag, zoals een tl kokos aroma voor een extra intense kokossmaak. Giet het beslag op de koekbodem en strijk glad met een spatel. Bak de cheesecake in 60 minuten gaar op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte).
Zet na het bakken de oven uit. Laat de cheesecake in de oven (met de deur op een kiertje) afkoelen en zet daarna een nacht in de koelkast. Snijd de opgesteven cheesecake in 4 gelijke stukken. Elk stuk snijd je weer in 9 blokjes, je hebt nu 36 blokjes in totaal.
Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie en voeg hierna de rest toe, blijf roeren tot alles is gesmolten. Dip de cheesecake bonbons in de chocolade en verplaats daarna naar een vel bakpapier. Strooi wat gedroogde kokosrasp over de bonbon en laat de chocolade uitharden. Herhaal dit voor alle bonbons.
Bewaren
Goed verpakt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar. Lees hier alles over het bewaren van cheesecake.