Deze citroen-roomkaas mini slofjes met frambozen zijn een heerlijke friszoete traktatie en ideaal voor bij een high tea.
Porties: 20slofjes
Ingrediënten
0,5xbasisrecept sloffenbodem
300gramroomkaas
5ellemon curd
125mlslagroom
verse frambozen
Instructies
Bereid de lemon curd alvast voor volgens het recept en laat volledig afkoelen.
BEREIDING SLOFFENBODEMS
Maak het deeg voor de sloffenbodem volgens het recept. Je hoeft het deeg nog niet te laten koelen, dat komt in de volgende stappen. Let wel op dat je maar een half recept nodig hebt. Je kunt ook het volledige recept maken en de helft van het deeg (tot drie maanden) invriezen.
Vet een mini muffinbakvorm in met olie en bestrooi met bloem. Maak 20 balletjes van het deeg. Verdeel over de bodems van de muffin bakvorm en druk plat. Schep met een theelepel een schepje amandelspijs op elk sloffenbodempje en druk een beetje aan. Laat de randen vrij.
Zet de muffinbakvorm een uur in de koelkast om het deeg te laten rusten. Bak de bodems hierna in 12 minuten goudbruin op 180 graden (boven- en onderwarmte).
BEREIDING VULLING
Mix de roomkaas zacht en mix daarna ook de lemon curd er doorheen. Proef even of je het zoet genoeg vindt en voeg anders een eetlepel extra toe. Terwijl je de mixer laat draaien giet je in een kleine stroom de slagroom bij het roomkaasmengsel. Mix enkele minuten totdat er een stevige, gladde room is ontstaan.
Vul een spuitzak met een gladde spuitmond met de room en spuit van bovenaf een mooie toef in elke mini sloffenbodem. Druk vervolgens een framboos op elke slof en ze zijn klaar om te serveren.
Tips
Zo simpel is het dus om met sloffenbodems te variëren! Als je nog wel wat extra tips kunt gebruiken voor het maken van de bodem kun je dit artikel even lezen.
Bewaren
Deze mini slofjes bewaar je in de koelkast, ongeveer 2-3 dagen.