Ga terug
+ grote oliebollen
tompouce oliebollen
Opslaan Recept afdrukken
4 van 1 stem

Tompouce oliebollen

De lekkerste oliebollen die je dit jaar zult proeven: tompouce oliebollen met een romige vulling van banketbakkersroom en een laag roze glazuur.
Porties: 18 grote oliebollen

Ingrediënten

  • 500 gram Molen de Hoop oliebollenmix of recept voor oliebollen
  • 40 gram boter voor de oliebollenmix
  • 1 eidooier voor de oliebollenmix
  • 375 ml water voor de oliebollenmix
  • Brand New Cake roze fondant glazuur
  • 250 gram Brand New Cake banketbakkersroom mix of 2x recept voor banketbakkersoom
  • 625 ml water voor de banketbakkersroom mix
  • Eventueel: slagroom ter decoratie opgeklopt

Instructies

  • Volg de instructies op de verpakking van de oliebollenmix of volg de instructies op mijn recept voor oliebollen.
  • Hetzelfde geldt voor de banketbakkersroom, maak deze volgens de verpakking of volg mijn recept voor banketbakkersroom. Laat de room opstijven in de koeling.
  • Laat de oliebollen volledig afkoelen voordat je verder gaat met deze stap. Kijk hoe de oliebol het best blijft liggen op je werkblad, snijd de oliebol dan horizontaal in met een lang mes, maar niet volledig doormidden. Herhaal voor alle oliebollen.
  • Verwarm het fondant glazuur au bain-marie. Dip de bovenkant van elke oliebol erin, tot het punt waar je ‘m hebt ingesneden. Strijk indien nodig glad met een spatel. Laat het fondant uitharden.
  • Roer de banketbakkersroom eventueel nog even door, als deze erg stevig is geworden. Vul een spuitzak met een gekartelde spuitmond met de banketbakkersoom. Ik gebruikte de wilton 1M. Spuit de room zigzaggend in de opengesneden oliebollen.
  • Decoreer je tompouce oliebollen eventueel nog met toeven slagroom en ze zijn klaar om te serveren.
Bewaren
De oliebollen zijn het lekkerst als je ze binnen 1-2 dagen opeet. Invriezen kan eventueel ook, dan zijn ze tot 3 maanden houdbaar. De oliebollen warm je eenvoudig op in de oven of magnetron. Decoreer pas met glazuur en room op het moment dat je ze serveert (je kunt ze dan niet meer opwarmen).