Ga terug
+ broodjes
Saucijzenbroodjes
Opslaan Recept afdrukken
4.28 van 44 stemmen

Saucijzenbroodjes

Heerlijk smeuïge en kruidige saucijzenbroodjes. Lekker voor bij de lunch of om te serveren naast een kom soep of een salade.
Porties: 10 broodjes

Ingrediënten

VULLING

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el ketchup
  • 2 tl worcestersauce
  • 0,25 tl speculaaskruiden of een klein mespuntje
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl zout

BROODJES

  • 10 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 1 eigeel losgeklopt met een tl melk

Instructies

  • Leg de bladerdeegplakjes uit de vriezer te ontdooien. Kneed alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Rol er 10 gehaktstaven van, ongeveer van de lengte van het bladerdeegplakje.
  • Leg het plakje bladerdeeg met de ‘plakkerige’ kant naar bovenen leg de gehaktstaaf in het midden van het plakje.
  • Vouw het bladerdeegplakje dicht. Druk rondom aan met een vork zodat het saucijzenbroodje dicht zit. Maak zo alle bladerdeeg en gehaktstaven op.
  • Leg alle saucijzenbroodjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met het losgeklopte eigeel. Laat een half uur rusten en bestrijk hierna nogmaals met het eigeel. Bak de saucijzenbroodjes in 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 190 °C (boven-en onderwarmte).

Tips

  • Je kunt er ook mini-saucijzenbroodjes van maken. Deel elke plak bladerdeeg dan door drieën en voer verder dezelfde handelingen uit. De baktijd zal dan iets korter zijn.
  • Je kunt ook half-om-half gehakt gebruiken voor een smeuïger (vetter) resultaat.
Bewaren
De gehaktstaven laten zich goed invriezen. Het vouwen van de saucijzenbroodjes kun je dan doen op het moment dat je ze wilt eten, je moet bladerdeeg namelijk niet ontdooien en opnieuw invriezen. Alleen met zelfgemaakt bladerdeeg kun je de volledige saucijzenbroodjes ongebakken invriezen en binnen drie maanden afbakken.