Ga terug
–+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
4 van 1 stem

Sinaasappel bladerdeegschelp

Met deze heerlijke sinaasappelroom maak je eenvoudig de lekkerste gebakjes. Wat dacht je van deze sinaasappel bladerdeegschelp?
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 bladerdeegschelpen
  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 portie banketbakkersroom
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 1 el sinaasappelsap
  • sinaasappelschijfjes ter decoratie

Instructies

  • Maak de banketbakkersroom al van tevoren en zorg dat deze volledig afgekoeld is.
  • Maak de sinaasappelvulling door de slagroom met suiker stijf te kloppen. Roer de banketbakkersroom los en spatel slagroom, sinaasappelrasp en -sap erdoor.
  • Snijd de schil van de extra sinaasappel en snijd in dunne plakjes/partjes.
  • Vul de bladerdeegschelpen met de sinaasappelroom en decoreer met de schijfjes sinaasappel.
Bewaren
De vulling zelf kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Vul de schelpen vlak voor serveren voor het beste resultaat.