Dol op cheesecake? Dan heb ik een heerlijk recept voor je! Geen grote en machtige punt cheesecake dit keer: ik ging namelijk voor cheesecake bites. Mét speculoos! En daar mag je er van mij dan best twee van nemen hoor.
Porties: 16stuks
voor een 20 x 20 cm bakvorm
Ingrediënten
175gramSpeculoos koekjes
60gramongezouten roomboter
300gramroomkaas
90gramfijne kristalsuiker
2eieren
60gramzure room
1tlvanille-extract
10grambloem
80gramspeculoospasta
Topping
60mlslagroom
1elvanillesuiker
125grammascarpone
8Speculoos koekjes
Instructies
Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Voeg deze twee samen en roer door elkaar. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de met bakpapier bekleedde vorm en duw stevig aan met bijvoorbeeld een lepel.
Mix de roomkaas en suiker door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze zijn opgenomen. Meng de zure room, vanille-extract en bloem door het mensel tot een glad beslag.
Giet de cheesecakelaag over de koekbodem. Roer de speculoospasta los en verdeel kleine beetjes over de vorm met twee theelepels.
Bak de cheesecake in 40 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte). Laat deze na het bakken afkoelen in de oven. Daarna zet je de cheesecake een nachtje in de koelkast.
Snijd de cheesecake in 16 blokjes.
Maak de mascarponeroom door slagroom, mascarpone en vanillesuiker tot een stijf mengsel te kloppen.
Voorzie ieder stukje cheesecake van een toef en decoreer deze met een half koekje.
Tips
Cheesecake is goed als deze na het bakken nog een beetje wiebelig is, vloeibaar is echter niet goed, dan heeft de taart nog wat langer nodig.