Ga terug
–+ personen
Bananenbrood lemon meringue gebakje
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Eigenlijk kun je van elk zoete brood of cake een heerlijk gebakje maken. Kijk maar eens naar dit bananenbrood lemon meringue gebakje!
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 6 plakjes bananenbrood
  • 6 el lemon curd dit mogen flinke eetlepels zijn
  • Italiaans schuim, een half recept is voldoende

Instructies

  • Bereid indien nodig de lemon curd en het bananenbrood voor volgens het recept. Ga als laatste aan de slag met het Italiaanse schuim, want dit kun je niet langer van tevoren voorbereiden.
  • Leg de plakjes bananenbrood op gebaksbordjes. Verdeel over elke plak bananenbrood een eetlepel lemon curd. Ik deed er een flinke eetlepel op, maar je kunt zoveel gebruiken als je lekker vindt.
  • Doe het Italiaanse schuim in een spuitzak met een ronde, gladde spuitmond. Spuit toefjes op de lemon curd totdat het helemaal bedekt is. Brand dit vervolgens af met een gasbrander en je gebakjes zijn klaar! Serveer meteen.
Tips
Geen zin of tijd om Italiaans schuim te maken? Je kunt het ook vervangen door opgeklopte slagroom.
Meng voor de afwisseling eens wat maanzaad en citroenrasp door het bananenbrood, dan past de smaak nog lekkerder bij de lemon curd en de meringue.
Je kunt deze gebakjes ook met iets anders dan bananenbrood maken. Denk aan een simpele plak cake of brioche!
Bewaren
De lemon curd en het bananenbrood is meerdere dagen van tevoren voor te bereiden en los van elkaar te bewaren. Als het gebakje eenmaal is gemaakt dan raad ik aan om deze meteen te serveren. Eventueel kun je ze een dag (goed luchtdicht afgesloten) in de koelkast bewaren.