Deze vegetarische groene havermoutburger met doperwten, feta, munt en havermout heeft me enorm verrast! Heerlijk op een broodje of bij een Griekse salade.
Porties: 8grote burgers
Ingrediënten
BURGERS
300gramdiepvries doperwtenontdooid
1witte uigeschild
15gramverse muntblaadjes
2eieren
125gramhavermout
125gramfeta
BROODJES
8ronde broodjes
1xrecept voortzatziki
3rijpeavocado's
komkommer
rucola
Instructies
Pureer 225 gram doperwten samen met de ui, munt en eieren tot een gladde massa. Voeg havermout, feta en een flinke mespunt zout toe en pureer kort, het moet niet glad zijn.
Schep er tot slot de 75 gram resterende doperwten doorheen en laat een kwartier staan, het vocht trekt dan in de havermout en het beslag zal wat steviger worden.
Verhit wat olie in een koekenpan op medium vuur en schep een soeplepel beslag in de pan. Vorm met je spatel tot een ronde burger. Ik bakte er twee-drie tegelijk. Bak de burgers een paar minuten aan beide kanten en herhaal tot al het beslag op is.
Beleg de broodjes met de tzatziki, komkommer, avocado, rucola en de verse burgers of serveer de burgers met een verse Griekse salade en lekkere frietjes.
Bewaren
Bewaar de burgers twee dagen goed afgesloten in de koelkast of tot drie maanden in de vriezer. Warm rechtstreeks uit de pan het allerlekkerst.