Ga terug
+ cupcakes
Red velvet cupcakes recept
Opslaan Recept afdrukken
4.43 van 49 stemmen

Red velvet cupcakes recept

Ze zien er mooi uit én smaken ontzettend lekker. Deze red velvet cupcakes zijn zeker het proberen waard.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

Red velvet cupcakes

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • 25 gram cacaopoeder
  • 3 tl vanille-extract
  • 130 ml karnemelk
  • 150 gram bloem
  • 1 tl baksoda
  • 1,5 tl azijn
  • Rode kleurstof (30 ml voor knalrode cupcakes, maar minder kan dus ook)

Cream cheese frosting

  • 300 gram poedersuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram roomkaas

Benodigdheden

  • muffin bakvorm
  • spuitzak
  • spuitmondje wilton, 1M

Instructies

Red velvet cupcakes maken

  • Neem een kom en klop hierin de boter en suiker luchtig in enkele minuten. Voeg daarna het ei toe.
  • Maak van het cacaopoeder, vanille-extract en de kleurstof een pasta en voeg deze toe aan het botermengsel. Als je minder kleurstof gebruikt, kan het zijn dat het lastig is om een pasta te maken. Voeg dan een klein beetje van de karnemelk toe. Voeg de pasta toe aan het botermengsel en meng dit er goed doorheen.
  • Voeg de bloem en melk afwisselend beetje bij beetje toe. Als laatst voeg je de azijn en baking soda toe, meng dit goed door het geheel. Verdeel het beslag over de papieren cupcake vormpjes (deze zet ik zelf altijd in een stevige cupcake bakvorm).
  • Bak de cupcakes gaar in 20 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte). Laat volledig afkoelen voordat je verder gaat met de frosting.

Cream cheese frosting maken

  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop tot het mengsel licht en luchtig is. Doe de frosting in een spuitzak met stervormig spuitmondje (Wilton 1M) en spuit de toeven op de cupcakes.
  • Decoreer de toeven eventueel met sprinkles of zoals ik deed met wat kruimels van een cupcake die je stiekem geproefd hebt. 😉
Bewaren
Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!