Klop boter, suiker, vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de chocolate chips toe.
Voor deze koekjes zijn kleine stukjes chocola praktischer, dan zit het beter verdeeld door het deeg en is het ook beter in verhouding tot de rolo’s die straks in de koekjes komen. Ik kon zelf geen kleine chocolate chips vinden dus heb ik mijn callebaut drops kleiner gemaakt door ze te halveren. Misschien even een rotklusje, maar dat heb ik over voor het lekkerste resultaat.
Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Neem dan kleine balletjes, maak ze wat platter en vouw om een rolo heen. Rol de balletjes goed dicht. Er hoeft maar een dun laagje deeg om de rolo’s heen.
Zet de balletjes deeg nog zo’n 15-20 minuten in de koelkast voordat je ze gaat bakken.
Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) tot de randjes goudbruin zijn.
Laat de koekjes goed afkoelen, je wilt geen hapje nemen terwijl de karamel nog heet is.