Een simpel en eenvoudig recept voor pesto tomaat rolletjes. Een lekker hartig hapje voor bij elke borrel of feestje.
Porties: 16stuks
Ingrediënten
4plakjes bladerdeeg
Zongedroogde tomaatjes in olie
Groene pesto
Parmezaanse kaas
geklutst ei
Instructies
Haal 3 á 4 tomaten (meer of minder kan natuurlijk ook, voeg toe naar smaak!) uit de pot en dep deze droog. Ik doe dit zelf altijd tussen velletjes keukenpapier. Knip de tomaten in kleine stukjes.
Druk 2 velletjes bladerdeeg aan elkaar en smeer deze in met pesto. Strooi hier Parmezaanse kaas over en verdeel als laatst de stukjes zongedroogde tomaat over het bladerdeeg.
Rol de plakjes bladerdeeg in de lengte op zodat je een smalle, maar wat dikkere rol krijgt. Snij de rol met een scherp mes in 8 plakjes. De rol is makkelijker te snijden als je hem eerst even in de koelkast legt.
Smeer de rolletjes in met het geklutste ei. Bak in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) af.
Bewaren
Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.