Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg.
Laat het deeg minimaal een uur rusten voordat je er mee verder gaat.
Rol balletjes van het deeg en rol deze door de suiker. Leg de balletjes deeg op een bakplaat en prik er een gat in. Volgens de naam van de koekjes doe je dit met je duim, maar ik gebruikte zelf de achterkant van een pollepel en draaide deze een beetje rond zodat het gat iets groter werd.
Bak de koekjes af in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je de kuiltjes vult met jam. Ik gebruikte hiervoor mijn zelfgemaakte aardbeienjam, maar je kunt natuurlijk elke jam gebruiken die je lekker vindt.
Bewaren
Deze koekjes zijn met de jam er bovenop wat lastig te bewaren (het stapelt ook niet zo handig ? ), dus ik adviseer om ze te vullen voordat je ze gaat eten. Kun je de koekjes gewoon in een afgesloten trommel bewaren en laat je het potje jam mooi in de koelkast staan. Krijg je visite? Dan kun je natuurlijk prima een schaal klaar zetten, het is niet zo dat de koekjes heel snel zacht worden door de jam.