Niet alleen zoete cupcakes zijn lekker, ook deze hartige caprese cupcakes mogen er van harte wezen. Ze zijn, zeker met de roomkaas topping, om te smullen!
Porties: 12cupcakes
Ingrediënten
Cupcakes
200grambloem
7grambakpoeder
50gramfijne kristalsuiker
mespuntje zout
2eieren(M)
225mlmelk
80mlolijfolie
100grammozzarella(in kleine stukjes)
50grampijnboompitten
Topping
200gramongezouten roomboter
200gramroomkaas
2elgroene pesto
enkele blaadjes verse basilicum
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Om de cupcakes nog wat extra’s te geven kun je de garneren met blaadjes basilicum en kerstomaatjes.
Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Meng met een garde de suiker en zout erdoor. In een andere kom meng je de eieren, melk en olijfolie. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix dit tot een glad beslag.
Voeg dan de stukjes mozzarella en pijnboompitten toe en spatel dit door het beslag. Vul je cupcakevormpjes voor driekwart met het beslag en bak ze in 25 minuten gaar en goudbruin.
Terwijl de cupcakes in de oven staan kun je de topping maken. Doe de zachte boter in een kom en klop deze luchtig. Als de boter eenmaal luchtig is voeg je de roomkaas in delen toe en meng je dit er goed doorheen. Voeg als laatst de pesto en fijngesneden basilicum toe en meng dit door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe aan het mengsel.
Schep je roomkaas mengsel in een spuitzak (ik gebruike spuitmondje 6B van wilton) en spuit de toeven op de cupcakes. Garneer met blaadjes basilicum en een tomaatje. Eetsmakelijk!