Een makkelijk recept voor een glutenvrij bananenbrood met noten en chocolade. Het is een ontzettend lekker tussendoortje, een aanrader!
Porties: 12plakjes
voor een cake bakvorm van 25 cm
Ingrediënten
3rijpe bananenLees hier hoe je ze snel kunt rijpen!
3eieren
1tlvanille extract
150gramamandelmeel
100grammaïsmeel
2tlbakpoeder
1tlbaking soda
75grampure chocolagehakt
75gramgemengde noten, ongezoutengehakt
snuf zout
extra noten en chocola ter decoratie
Benodigdheden
cake bakvorm 25 cm
Instructies
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren één voor één toe, samen met het vanille extract.
Voeg het amandelmeel, maïsmeel, bakpoeder, baking soda en zout toe. Met een spatel maak je er een egaal beslag van waarin alle droge ingrediënten zijn opgenomen.
Spatel de chocolade en noten (beiden in stukjes) door het beslag. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde (of met bakpapier beklede) bakvorm. Verdeel eventueel nog een paar stukjes noot en chocolade over de bovenkant van je bananenbrood.
Bak het glutenvrije bananenbrood in ongeveer 50 minuten op 180 °C (boven- en onderwamte) gaar.
Laat een paar minuten afkoelen in de vorm voordat je het bananenbrood stort op een rooster om volledig af te laten koelen.
Tips
De chocola zou je eventueel ook weg kunnen laten, denk er aan dat je suikervrije chocola koopt als je echt geen suiker mag.
Maïsmeel is glutenvrij, dat is eventueel ook te vervangen voor bloem of een andere (glutenvrije) bloemvervanger.
Snij het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker en verantwoord tussendoortje klaar om mee te nemen.
Bewaren
3-4 dagen goed verpakt buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.