Zin in een frisse, romige cake? Maak dan deze rabarber-aardbei crumble cake. Een mooie stevige cake die iets weg heeft van de pound cake, succes verzekerd!
Porties: 14personen (28 cm taartvorm)
Ingrediënten
Cake
150gramsuiker
150gramongezouten roomboter
3eieren
1tlvanille extract
1,5dlcrème fraîche (=150 gram)
2tlbakpoeder
300grambloem
150gramaardbeien
150gramrabarber
Extra fruit
75gramaardbeien
75gramrabarber
Kruimellaag
75gramongezouten roomboter
100grambloem
100gramsuiker
snuf zout
Instructies
Mix suiker en boter tot deze romig is. Voeg de vanille extract en eieren één voor één toe tot deze helemaal zijn opgenomen. Het kan zijn dat je mengsel nu een klein beetje geschift is, dit komt helemaal goed. Voeg de crème fraîche toe, je ziet al dat je nu een mooi glad mengsel krijgt. Voeg het bloem en bakpoeder stapsgewijs toe tot je een mooi beslag hebt.
Snij de aardbeien en rabarber in kleine stukjes en meng dit met een eetlepel bloem. Voeg toe aan het beslag en spatel er gelijkmatig doorheen.
Verdeel het beslag over een ingevette en bebloemde taartvorm. Verdeel het extra fruit over het beslag.
Maak nu het kruimelmengsel. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en kneed dit met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over de taartvorm.
Bak de rabarber-aardbei crumble cake in 60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Is jouw vorm groter of kleiner? Lees hier hoe je je recept omrekent.Heb je nog aardbeien en rabarber over? Daar kun je een heerlijke compote van maken! Die zou je zelfs bij de cake kunnen serveren.
Bewaren
De cake bewaar je afgedekt buiten de koelkast, de kruimellaag kan hier wel iets zachter van worden.