Ga terug
+ koekjes
Shortbread koekjes recept met confetti
Opslaan Recept afdrukken
4.93 van 14 stemmen

Confetti shortbread koekjes

Deze brosse confetti shortbread koekjes zijn superleuke koekjes voor elke gelegenheid. De koekjes toveren bij iedereen een glimlach op het gezicht.
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 gram bloem
  • 40 gram sprinkles naar keuze

Instructies

  • Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg het vanille-extract en mix er vlot doorheen.
  • Als laatst voeg je de bloem en de sprinkles toe, mix tot een stevig koekjesdeeg.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. De rol was bij mij ongeveer 5-6 cm in doorsnede. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten.
  • Snij de rol deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 14-16 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
Tips
Benieuwd welke sprinkles je het best kunt gebruiken om mee te bakken, ik schreef er dit artikel over.
Bewaren
Als je de koekjes bewaart in een trommel, Kun je ze 2-3 weken bewaren.