Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
4.86 van 14 stemmen

Piñata cupcakes

Feestelijker worden je cupcakes niet met deze vulling van Smarties. Hiep hiep hoera!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 4 eieren (M)
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 portie botercreme
  • flinke hand mini Smarties
  • sprinkles naar keuze

Instructies

  • Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Als laatst voeg je zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  • Neem een muffinvorm en plaats de cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
  • Bak de cupcakes in ongeveer 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld wil je de cupcakes uithollen. Ik gebruikte hiervoor een kleine ronde uitsteker en meloenbolletjeslepel voor. Je wilt ruimte voor ongeveer 1-2 theelepels Smarties per cupcake hebben. Vul de holtes in de cupcakes op met de kleine chocolaatjes.
  • Vul een spuitzak met stervormige spuitmond met de botercrème. Spuit toeven op alle cupcakes. Decoreer deze met de sprinkles en ze zijn klaar om te serveren!
Tips
Houd er rekening mee dat de Smarties kleur verliezen door vocht uit de cake en botercrème. Voor het mooiste effect decoreer je ze dus vlak van tevoren.
Bewaren
In een afgesloten verpakking 3-4 dagen houdbaar op een koele plek buiten de koelkast.