De combinatie van kruidige rozemarijn en frisse citroen werken ontzettend goed in deze heerlijke scones. Perfect voor de brunch of high tea!
Porties: 10stuks
Ingrediënten
275gramzelfrijzend bakmeel
snufzout
40gramongezouten roomboter
raspvan een kleine citroen
1,5tlrozemarijn
150mlmelk+ extra voor insmeren
Instructies
Doe zelfrijzend bakmeel, zout, citroenrasp, rozemarijn en boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingers zodat er een ietwat kruimelig mengsel ontstaat.
Giet de melk erbij en roer kort even door. Kneed verder met de hand tot er een stevige bal deeg is ontstaan.
Rol uit tot ongeveer 3 cm dikte en steek de scones uit met de uitsteker. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een beetje melk.
Bak de scones in 12-15 minuten op 220 graden (boven- en onderwarmte) of tot ze licht beginnen te kleuren.
Tips
Serveer deze scones met clotted cream en lemon curd.
Bewaren
De scones zijn 3-4 dagen buiten de koelkast houdbaar.