Recept afdrukken

Blauwe bessen crumble cake

Een frisse smeuïge blauwe bessen cake met knapperige crumblelaag die het helemaal af maakt! Deze blauwe bessen crumble cake is een heerlijke cake die je echt eens moet uitproberen!
Porties: 16 stukjes
20 x 20 cm

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 150 gram blauwe bessen

Crumble

  • 40 gram roomboter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • snuf zout
  • 40 gram pecannoten fijngehakt

Instructies

  • Begin met het maken van de cake. Klop boter en suiker romig en voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe. Wanneer deze zijn opgenomen voeg je vanille-extract, zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix rustig tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Doe de blauwe bessen in een schaaltje en voeg een lepel bloem toe, roer door elkaar. Voeg de bessen toe aan het cakebeslag en spatel er gelijkmatig door.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
  • In een andere kom maak je de crumble. Doe alle ingrediënten in de kom en kneed met de hand tot een kruimelig deeg. Verdeel dit gelijkmatig over de cake heen.
  • Bak de cake in 40-45 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat een kwartiertje afkoelen in de vorm voordat je de cake op een rooster helemaal laat afkoelen.

Tips

Bewaren: goed verpakt zo’n 5 dagen houdbaar (buiten de koelkast). In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.