Ga terug
+ stukjes
Blauwe bessen cake recept
Opslaan Recept afdrukken
4.79 van 14 stemmen

Blauwe bessen cake recept

Een frisse smeuïge blauwe bessen cake met knapperige crumblelaag die het helemaal af maakt! Dit recept voor plaatcake met blauwe bessen moet je echt eens proberen.
Porties: 16 stukjes
voor een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm

Ingrediënten

Blauwe bessen cake

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 150 gram blauwe bessen

Crumble

  • 40 gram roomboter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • snuf zout
  • 40 gram pecannoten fijngehakt

Benodigdheden

  • Vierkante bakvorm 20 x 20 cm

Instructies

Blauwe bessen cake maken

  • Klop boter en suiker romig en voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe. Wanneer deze zijn opgenomen voeg je vanille-extract, zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix rustig tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Doe de blauwe bessen in een schaaltje en voeg een lepel bloem toe, roer door elkaar. Voeg de bessen toe aan het cakebeslag en spatel er gelijkmatig door.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.

Crumble maken

  • In een andere kom maak je de crumble. Doe alle ingrediënten in de kom en kneed met de hand tot een kruimelig deeg. Verdeel dit gelijkmatig over de cake heen.
  • Bak de cake in 40-45 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat een kwartiertje afkoelen in de vorm voordat je de cake op een rooster helemaal laat afkoelen.
Tips
Al mijn tips voor de perfecte cake lees je hier.
Bewaren
Goed verpakt zo’n 5 dagen houdbaar (buiten de koelkast). In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.