Een frisse smeuïge blauwe bessen cake met knapperige crumblelaag die het helemaal af maakt! Dit recept voor plaatcake met blauwe bessen moet je echt eens proberen.
Porties: 16stukjes
voor een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm
Ingrediënten
Blauwe bessen cake
200gramongezouten roomboter
200gramfijne kristalsuiker
4eieren
2tlvanille-extract
200gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
150gramblauwe bessen
Crumble
40gramroomboter
50gramlichtbruine basterdsuiker
1tl vanille-extract
50grambloem
50gramhavermout
snuf zout
40grampecannotenfijngehakt
Benodigdheden
Vierkante bakvorm 20 x 20 cm
Instructies
Blauwe bessen cake maken
Klop boter en suiker romig en voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe. Wanneer deze zijn opgenomen voeg je vanille-extract, zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix rustig tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.
Doe de blauwe bessen in een schaaltje en voeg een lepel bloem toe, roer door elkaar. Voeg de bessen toe aan het cakebeslag en spatel er gelijkmatig door.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
Crumble maken
In een andere kom maak je de crumble. Doe alle ingrediënten in de kom en kneed met de hand tot een kruimelig deeg. Verdeel dit gelijkmatig over de cake heen.
Bak de cake in 40-45 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Laat een kwartiertje afkoelen in de vorm voordat je de cake op een rooster helemaal laat afkoelen.
Tips
Al mijn tips voor de perfecte cake lees je hier.
Bewaren
Goed verpakt zo’n 5 dagen houdbaar (buiten de koelkast). In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.