Recept afdrukken

Broodjes met banketbakkersroom en blauwe bessen

Deze heerlijke zoete broodjes met banketbakkersroom en blauwe bessen passen perfect op tafel bij het paasontbijt of de brunch.
Porties: 12 broodjes

Ingredi├źnten

Voor het glazuur

  • 75 gram poedersuiker
  • 1 el melk
  • extra blauwe bessen ter garnering

Instructies

  • Bereid het deeg voor de broodjes volgens recept. Hetzelfde geldt voor de banketbakkersroom. De room kun je eventueel de dag ervoor bereiden.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek en smeer in met de banketbakkersroom. Verdeel hierover de blauwe bessen en rol op.
  • Snijd de rol in 12 gelijke stukken en verdeel over een ingevette ovenschaal. De broodjes mogen voor het bakken nog wat ruimte hebben om te groeien.
  • Bak de broodjes gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 ┬░C (boven- en onderwarmte) voor 30 minuten.
  • Laat kort afkoelen terwijl je het glazuur bereidt door de melk en de poedersuiker met elkaar te vermengen tot een glad geheel. Serveer warm met het glazuur en de extra blauwe bessen.

Tips

  • Bewaren: eenmaal afgekoeld bewaar je de broodjes goed verpakt buiten de koelkast voor 3-4 dagen.