Leg de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ze ongeveer 5 minuten weken.
Doe de slagroom en suiker in een pannetje en breng dit al roerend aan de kook. Zodra langs de randen belletjes zichtbaar worden zet je het vuur uit. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de slagroom. Roer door tot de gelatine volledig is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot het bijna op kamertemperatuur, maar nog wel vloeibaar is (houd dit in de gaten, het mag niet nog niet stollen).
In de tussentijd doe je de kwark in een kom, hier roer je vanille-extract doorheen. Je kunt ook alvast de ontpitte (en gehalveerde) kersen over de schaaltjes verdelen.
Wanneer het slagroommengsel voldoende is afgekoeld voeg je dit toe aan de kwark, spatel erdoor tot het een egaal mengsel is. Verdeel het over de schaaltjes. Tik eventueel met de schaaltjes op je werkblad wanneer de panna cotta niet helemaal goed door de kersen heen zakt.
Dek de schaaltjes af en zet deze minimaal 3 uur in de koeling.
Schep er wat zelfgemaakte kersenvlaaivulling op en serveer.