Recept afdrukken

Wafels met kwark en stoofpeertjes

Deze gingerbread wafels met kwark en stoofpeertjes zijn het perfecte kerstontbijt. Als je de kwark vervangt door ijs kun deze wafels zelfs als kerstdessert serveren!
Porties: 10 stuks

Ingrediƫnten

  • 380 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 3 tl gingerbread kruiden (volgens recept)
  • 2 eieren (M)
  • 380 ml melk
  • 6 el olie

Topping

Instructies

  • Doe de droge ingrediĆ«nten -bloem, bakpoeder, zout, suiker en gingerbread kruiden- in een kom en roer met een garde door elkaar.
  • Voeg dan de eieren, melk en olie toe. Klop met de garde tot een egaal beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hier zelf een bakspray voor.
  • Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoe lang dat duurt verschilt per ijzer. Bij mij hadden ze ongeveer 5-7 minuten nodig.
  • Verplaats je wafels naar een rooster om af te koelen. Eenmaal klaar met bakken kun je je ontbijt of lunch verder afmaken.
  • Leg een of twee wafels op een bord. Schep hier wat kwark bovenop. Snijd de stoofperen in partjes en leg deze in een waaieren bovenop de kwark.
  • Serveer gelijk.

Tips

  • Bewaren: De wafels zelf kun je 1-2 dagen verpakt bewaren, daarna worden ze minder lekker. Bewaren in de vriezer kan ook, dan zijn ze tot 3 maanden houdbaar. Je kunt ze trouwens ook prima even opwarmen in de oven of magnetron!