Ga terug
+ servings
appelmoes muffins
Opslaan Recept afdrukken
4.83 van 17 stemmen

Appelmoes muffins

Deze appelmoes muffins bevatten geen extra suiker, maar zijn toch hartstikke lekker. Heerlijk als tussendoortje!
Porties: 8 kleine muffins

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 gram appelmoes (ik gebruikte ongezoete appelmoes)
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 ei (M)
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Neem een schaaltje waarin je bloem, baking soda, bakpoeder en zout door elkaar roert. In een grotere kom doe je de appelmoes, melk, ei, zonnebloemolie en vanille-extract. Neem een garde waarmee je het tot een egaal mengsel klopt.
  • Voeg dan de droge ingrediënten toe en spatel tot het bloem is opgenomen, het is niet erg als er nog wat klontjes in het beslag zitten.
  • Verdeel het beslag over muffins of cupcake vormpjes. Ik maakte 8 kleine muffins, je zou ook grotere muffins kunnen maken.
  • Bak de muffins in ongeveer 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • De muffins zitten hier inmiddels in zakjes die ik ‘s middags neem als tussendoortje bij lekkere trek. Deze gaan vast vaker gemaakt worden, ik vind ze heerlijk.

Tips

  • Zelf appelmoes maken voor deze muffins? Dat kan met dit recept!
  • Proef even van het beslag, als je ze niet zoet genoeg vindt voeg je naar smaak wat lichtbruine basterdsuiker toe.
Bewaren
In een afgesloten verpakking 4-5 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.