Neem een schaaltje waarin je bloem, baking soda, bakpoeder en zout door elkaar roert. In een grotere kom doe je de appelmoes, melk, ei, zonnebloemolie en vanille-extract. Neem een garde waarmee je het tot een egaal mengsel klopt.
Voeg dan de droge ingrediënten toe en spatel tot het bloem is opgenomen, het is niet erg als er nog wat klontjes in het beslag zitten.
Verdeel het beslag over muffins of cupcake vormpjes. Ik maakte 8 kleine muffins, je zou ook grotere muffins kunnen maken.
Bak de muffins in ongeveer 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
De muffins zitten hier inmiddels in zakjes die ik ‘s middags neem als tussendoortje bij lekkere trek. Deze gaan vast vaker gemaakt worden, ik vind ze heerlijk.
Tips
Zelf appelmoes maken voor deze muffins? Dat kan met dit recept!
Proef even van het beslag, als je ze niet zoet genoeg vindt voeg je naar smaak wat lichtbruine basterdsuiker toe.
Bewaren
In een afgesloten verpakking 4-5 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.