Neem een schaaltje waarin je bloem, baking soda, het bakpoeder en zout door elkaar roert. In een grotere kom doe je de appelmoes, melk, ei, zonnebloemolie en vanille-extract. Neem een garde waarmee je het tot een egaal mengsel klopt.
Voeg dan de droge ingrediënten toe en spatel tot de bloem is opgenomen, het is niet erg als er nog wat klontjes in het beslag zitten.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes. Ik maakte 8 kleine muffins, je kunt ook grotere muffins maken.
Bak de muffins in ongeveer 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Leg de muffins na het bakken op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Smullen maar!
Tips
Zelf appelmoes maken voor deze muffins? Dat kan met dit recept!
Proef even van het beslag, als je ze niet zoet genoeg vindt voeg je naar smaak wat lichtbruine basterdsuiker toe.
Bewaren
In een afgesloten verpakking 4-5 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.